Hoe vind ik de weg in online lesmateriaal?

Tool: dieren van papier (kinderen 6-9 jaar)

Koning Kevin vzw is een landelijk erkende jeugdwerkorganisatie en organiseert al jaren zowel kinder- en jeugdvakanties als cursussen in oa. Speels creatief werken met jongeren binnen kunstdomeinen (beeld, drama, muziek, beweging, media). Het coronavirus zorgt ervoor dat we allen meer tijd thuis doorbrengen. Het is niet eenvoudig om onszelf en de kinderen bezig te houden en voldoende uit te dagen op nieuwe vlakken.

Deze 'dieren van papier' kunnen daarbij helpen: een reeks met kleine speelse opdrachten waarbij de kinderen composities maken en algemeen werken rond het domein beeld. We gebruiken kranten of magazines om de collages mee op te bouwen.

Probeer ze thuis of is de klas (als je als leerkracht op kinderen moet passen). Koning Kevin hoopt je met deze reeks te inspireren en moedigt je aan om er vooral je eigen ding mee te doen. Let erop dat je bij het uitvoeren van deze activiteiten steeds de maatregelen rond het coronavirus respecteert. Ontdek hier hoe je aan de slag gaat!

Resultaat delen? Heb je een aanvulling of een bedenking? We horen het graag. Laat iets weten via info@koningkevin.be of via onze Facebookpagina.